Millioninvestering i Parkens plæne

Millioninvestering i Parkens plæne

PARKEN Sport & Entertainment investerer et større millionbeløb for at forbedre Parkens græs.

”Vi har fået berettiget kritik om, at Parkens bane har været for dårlig, blandt andre fra landstræner Kasper Hjulmand og fra egne rækker,” siger Allan L. Agerholm, formand i PARKEN Sport & Entertainment.

“Vi er ikke uenige, for niveauet på vores græs har simpelthen ikke levet op til den standard, vi ønsker i Parken.”

“Vi havde håbet på, at den nye hybridbane bedre kunne modstå vejrlig og slitage, men det har desværre ikke holdt stik. Derfor øger vi investeringerne i nyt og forbedret udstyr, der skal hjælpe til at hæve niveauet til international standard.”

Rådgivning fra førende specialister
”Vi har arbejdet på at finde en holdbar løsning i længere tid og vi rådført os med nogle af Europas førende specialister, som i forvejen rådgiver top-stadioner som Arsenals Emirates Stadium og Wembley.”

“Den type udstyr, vi nu bringer på banen, anvendes samme steder, og sammen med vores team er der lagt en robust plan for sikre den bedst mulige plæne”, siger Allan L. Agerholm.

FCK’s sportsdirektør Peter Christiansen supplerer:

”Det er et stort fokusområde for os ud fra en sportslig betragtning, da et godt underlag er afgørende for vores muligheder for at spille den type fodbold, både vi og landsholdet ønsker.”

“Derfor er det meget positivt, at Parken investerer endnu flere ressourcer, for selv om der er arbejdet hårdt for det, så må og skal banens kvalitet løftes.”

Vil hæve standarden betydeligt
Arbejdet begynder med det samme, men vil være langvarigt:

”Investeringen er ingen garanti for et altid perfekt underlag, da klimaet og belastningen af banen har en meget stor betydning for dens kvalitet,” siger Allan L. Agerholm.

“De fleste, der har en græsplæne, ved, at den ikke trives specielt godt i vinterhalvåret. Når man så oveni bruger den så meget, som vi gør til landskampe og FCK-kampe i 3F Superliga og Europa, så vil det altid have en effekt.”

“Men når det er sagt, så er vi overbeviste om, at vi kan hæve standarden betydeligt,” slutter Allan L. Agerholm.

Arbejdet går i gang allerede i vinterpausen. Hvis alt går efter planen, står banen allerede en hel del bedre, når Superliga-sæsonen begynder igen den 20. februar 2022.

Posted on: 09/12/2021Torkil Fosdal