Parken Sport & Entertainment, Københavns Kommune og DBU vil nedsætte en fælles arbejdsgruppe, der skal se på den fremtidige udvikling af Parken og nærområdet omkring nationalstadionet med særligt fokus på området mellem Parken og Østerbro Stadion.
Her vil et nyt hovedsæde til DBU være et tema, ligesom arbejdsgruppen skal undersøge mulighederne for en bæredygtig kapacitetsudvidelse af stadion. PSE og Københavns Kommune har afsat i alt to millioner kroner til arbejdet hen mod en fælles plan, der også kommer til at involvere de lokale idrætsklubber i området.
Parken og området omkring nationalstadionet har gennem mere end 100 år været helt centralt i udviklingen af dansk fodbold og idrætsliv.
Nu skal en arbejdsgruppe, nedsat i samarbejde mellem DBU, Københavns Kommune og Parken Sport & Entertainment, der ejer Parken, undersøge hvordan stadion og området omkring skal udvikles i fremtiden:
”Parken er et nationalt samlingssted og et sted, der betyder utroligt meget for et utal af danskere," siger Bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment, Allan L. Agerholm og fortsætter:
"Det er også et stadion, der skal følge med tiden, og vi går ind i det her arbejde med åbent sind. Vi ser gerne på modernisering og investering i de nuværende rammer, men det er for tidlig at tale om, hvor stor kapaciteten eventuelt kan blive eller andre meget konkrete tiltag. Det er det, arbejdsgruppen nu skal undersøge."
”Vi er utroligt stolte af Parken og vi bruger store ressourcer på at sikre, at København og Danmark har et stadion på internationalt niveau. Udviklingen af Parken og området omkring, er dog ikke en opgave, vi kan løfte alene."
"Derfor ser vi positivt på, at Københavns Kommune og DBU også har engageret sig i at se på en helhedsløsning for området, der også vil komme de mange breddeklubber og københavnerne til gode,” siger Allan L. Agerholm.
I Københavns Kommune ser man ligeledes frem til at starte arbejdet omkring Parken og nærområdet omkring Fælledparken og Østerbro:
”Parken er et af vores helt store samlingssteder i København," siger overborgmester i København, Lars Weiss.
"Rigtig mange af os – både store og små - har fået unikke fodboldoplevelser med hjem fra Parken. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at vi sørger for at udvikle vores nationalstation, så det er tidssvarende og kan danne ramme om store sportsbegivenheder i fremtiden."
"Jeg håber samtidig, at vi kan få lavet flere nye idrætsfaciliteter i området omkring Parken – til gavn for alle de lokale idrætsklubber,” siger Lars Weiss.
Også beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard glæder sig over, at der nu er afsat konkrete midler til at sætte arbejdet i gang:
“Jeg er stolt over, at Venstre ved aftalen om Budget 2022 fik forhandlet en forundersøgelse hjem af udvikling og byggeri i området mellem Parken og Østerbro Stadion."
"Vi er mange københavnere, der drømmer om nye og større rammer for både landsholdet og FCK, ligesom vi gerne vil hjælpe vores lokale klubber med bedre faciliteter,” siger Cecilia Lonning-Skovgaard.
I DBU glæder direktør Jakob Jensen sig over, at der arbejdes videre mod en modernisering af Parken som nationalarena:
”Parken har i årtier været hjemmebane for Herrelandsholdet og rammen om mange store oplevelser – senest med EURO2020 og efterårets VM-kvalkampe."
"Vi glæder os til at bidrage til arbejdet mod en modernisering af nationalarenaen, men også til at afdække mulighederne for et nyt DBU-hovedsæde ved siden af Parken."
"Moderniseringen af Parken og nyt hovedsæde udgør sammen med et nyt stadion og hovedsæde for DBU Jylland i Aarhus, samt et nyt nationalt træningscenter en del af DBUs Bestyrelses vision for fremtidens rammer for dansk fodbold,” siger Jakob Jensen.
Arbejdsudvalget kommer til at bestå af repræsentanter fra PSE, Københavns Kommune og DBU, mens de lokale idrætsklubber og andre interessenter ligeledes vil blive involveret.