Stor millioninvestering i Parkens plæne

Stor millioninvestering i Parkens plæne

Med den største investering i kvaliteten af Parkens græstæppe siden ombygningen af Parken i 1992 vil en total renovering af hele undergrunden og græsset nu blive iværksat.

Det står fast efter bestyrelsen i PARKEN Sport & Entertainment har besluttet at investere et tocifret millionbeløb i Parkens plæne og dens undergrund.

Ny konstruktion bygges op helt fra grunden
Arbejdet kommer til at omfatte en udskiftning af jordlagene under græsset, et helt nyt og tidssvarende dræningssystem, et topmoderne vandingssystem, et avanceret varmeanlæg med sensorer og endeligt et nyt hybrid græstæppe.

Det betyder, at den nuværende undergrund skal fjernes op til 2 meter ned og en ny konstruktion bygges op helt fra grunden.

Agerholm: Omfattende analyser bag planen
”Vi har gennemført første step af den plan, vi lagde i december ved at få den nuværende plæne stabiliseret og bragt i god stand hen over foråret. Her har vores groundsman team gjort en kæmpe indsats og truffet de helt rigtige beslutninger, selvom de har skullet høre på meget, da banen utvivlsomt er den mest omtalte græsplæne i Danmark. Nu er vi så klar til at præsentere det næste og helt nødvendige step, efter at vi har gennemført omfattende analyser,” siger formand i PARKEN Sport & Entertainment, Allan L. Agerholm, der selv har været involveret i arbejdet med banen, siden han i en periode denne vinter var midlertidig direktør.

Lauesen: Et altafgørende skridt
”Det er en strategisk vigtig og langsigtet investering for os. Vi ønsker at skabe store oplevelser i Parken og hæve totaloplevelsen for alle herinde. En afgørende forudsætning for det er banens kvalitet og styrke, så den kan modstå den slitage, den udsættes for, både når det gælder fodbold men også koncerter og andre arrangementer, som vi selvfølgelig også skal kunne afholde i Parken, hvor vi blandt andet også med stor succes har testet en ny type gulv af til events. Derfor ser vi denne markante investering som et altafgørende skridt på den rejse og er glade for bestyrelsens opbakning til det,” fortæller direktør i FCK, Jacob Lauesen, der fremadrettet har ansvaret for driften af banen.

PC: Bedre forudsætninger for sammen at lykkes
For sportsdirektør i F.C. København, Peter Christiansen, er investeringen i banen også særdeles positiv:


”Kvaliteten af banen skal altid sikre, at vi kan levere det produkt, vi selv og andre forventer – nemlig en dominerende, boldbesiddende og dynamisk form for fodbold. Vi skylder stor kredit til vores folk i Parken for det stykke arbejde, de har gjort både i Parken og med en stor renovation af træningsbanerne på Nummer 10. Nu får vi alle bedre forudsætninger for sammen at lykkes, det er meget glædeligt,” siger Peter Christiansen.

Parkens græs har været genstand for berettiget kritik hvert år siden opførslen og indvielsen af Parken i 1992, og nedenfor er bare et udsnit af de mange artikler, som er blevet skrevet igennem årene.


Det skyldes – ud over den slitage, der kommer på så aktivt et stadion – blandt andet, at undergrunden under banen ikke har været udskiftet siden indvielsen i 1992, hvor den i øvrigt allerede var genstand for massiv kritik. Årenes slitage har så gradvist yderligere fjernet fundamentet for at kunne skabe en god og slidstærk overflade. I stedet har man over årene i stedet valgt at skifte banen med hyppigere og hyppigere intervaller.

Investering skal sikre en bæredygtig bane
”Problemerne med banen er årtier gamle og er ikke blevet løst til bunds før nu. Målet med denne investering er, at vi de kommende mange år har meget bedre forudsætninger for at have en god, slidstærk og mere bæredygtig bane i Parken med en undergrund og en infrastruktur, der lever op til de standarder, man med rette kan forvente på FCKs og landsholdenes hjemmebane, og som samtidig sikrer at Parken kan lægge hus til store koncertoplevelser” siger Allan L. Agerholm.

Stort arbejde venter muligvis til vinter
Der er endnu ikke sat endelig dato på starten for renoveringen af banens undergrund, men forventningen er at gøre det i den lange vinterpause i Superligaen på grund af VM i fodbold:”Det er et enormt arbejde, der tager flere måneder at færdiggøre. Så lang en pause har vi meget sjældent i Parken, og derfor er det oplagt at satse på vinterens lange superligapause, men vi melder ud, når vi har truffet den endelige beslutning omkring timingen,” siger Allan L. Agerholm.

PARKEN Sport & Entertainment investerede i vinteren 2021 også et markant millionbeløb i nyt udstyr til vedligeholdelse af banen.

Posted on: 30/05/2022Torkil Fosdal